Creatieve manieren om gordijnen te gebruiken

Gordijnen en gordijnen hebben de kracht om de hele look en feel van een kamer te veranderen. Het is verbazingwekkend hoe zo’n eenvoudige verandering of toevoeging elke ruimte in huis kan veranderen in een kamer die eruitziet alsof het door een professionele interieurontwerper is ingericht. Bijvoorbeeld, door gordijnen net iets hoger en breder dan uw raamkozijn op te hangen, kunt u een kamer hoger en groter later lijken! Er zijn zoveel creatieve manieren om gordijnen te gebruiken in uw huisdecoratiestijl, of het nu is door het gebruik van uw favoriete patroon, hangende stijl of door gordijnen op een nieuwe en creatieve manier te gebruiken.

Bent u op zoek naar een manier om creatiever te zijn met uw woningdecoratie? Bekijk de onderstaande creatieve manieren om gordijnen te gebruiken om u te helpen met uw volgende kamervernieuwing of kamerinrichting update! U zult blij zijn dat u deze creatieve tips en trucs hebt gevonden om uw kamer te helpen transformeren.

Brede venstergordijnen

Eerst en vooral gebruiken mensen gordijnen om over hun ramen te hangen – maar gordijndecoratie hoeft daar niet te stoppen. Bekijk dit creatieve gebruik van gordijnen die out-of-the-box zijn, om het gevoel van een luxe slaapkamer te creëren door de gordijnen breder te plaatsen dan het raam. Door de bruine gordijnen aan de zijkant van het raam te plaatsen en een doorschijnend gordijn te gebruiken voor het raam boven het bed ziet de kamer er groter uit en goed in elkaar gezet.

Kinderkamer-divider gordijnen

Als je kinderen hebt die een kamer delen, weet je dat de meeste ouders nooit het einde van de strijd horen – elk kind wil zijn eigen privéruimte. Het maakt niet uit hoeveel de kinderen met elkaar kunnen opschieten, iedereen vindt het fijn om zich terug te trekken naar hun eigen ruimte aan het eind van de dag. Misschien wil een van de kinderen hun kamer op de een of andere manier ingericht hebben, terwijl de ander een heel andere stijl wil. Het ophangen van gordijnen in het midden van de kamer kan helpen deze problemen op te lossen. Het kan helpen om een gevoel van twee unieke en privéruimtes te creëren!

Gordijnen als room-divider

Gordijnen zijn de perfecte, betaalbare oplossing voor ruimteverdelers, vooral wanneer u spaart voor uw pasgeborene! Als u een ouderslaapkamer met voldoende ruimte heeft, zijn gordijnen een geweldige manier om de kinderkamer in de buurt of in uw slaapkamer te houden, maar ze bieden ook een manier om de ruimte af te sluiten als het tijd is om te gaan slapen. Met behulp van een gordijn kamerverdeler kan ook het opstaan voor die middernachtelijke voedingen gemakkelijker maken, omdat uw kleintje slechts een paar stappen van u verwijderd is. Zie de komische reis die een vrouw en man hebben gemaakt om deze handige kinderkamerruimte te creëren!

Gastenkamerverdeler met gordijnen

Een ander groot gebruik voor gordijnen als ruimteverdelers is voor het creëren van die gastslaapkamer die u altijd al wilde, maar waar u de ruimte niet voor heeft kunnen vinden. In plaats van het neerhalen van muren om een nieuwe slaapkamer te creëren en vervolgens nieuwe muren op te zetten, hangt u eenvoudigweg decoratieve gordijnen op om een extra slaapkamer en privacy voor uw gasten te creëren.

Wasruimte gordijnen

Heeft u een hekel aan hoe rommelig uw wasruimte wordt? Wie doet dat niet? De drooglakens gaan overal, er zijn zoveel flessen ontharder en wasmiddel, en misschien slaat u hier ook andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen op. De wasruimte wordt gemakkelijk een doorn in het oog – dus waarom geen gordijnen gebruiken om alle opbergruimte te verbergen. Het creëren van een schone en aantrekkelijke wasruimte is eenvoudig wanneer u uw rekken en schoonmakers met gordijnen verbergt. U kunt zelfs nog een stap verder gaan en een plank over uw wasmachine en droger plaatsen, er een gordijnroede aan hangen en uw wasmachine en droger verbergen!

Slaapkamer Opslaggordijnen

Over het verstoppen van opbergruimte gesproken, gordijnen zijn ook een uitstekende manier om uw kledingopslag te verbergen! Wissel kastdeuren met gordijnen uit voor een decoratieve en zachtere manier om uw spullen te verbergen. Maak de kasten als een luxueuze decoratie door ze af te werken met gordijnen naar keuze die passen bij het interieur van uw slaapkamer.

Een andere creatieve manier om gordijnen te gebruiken buiten of gewoon boven uw ramen te hangen, is ze te gebruiken als een nepbedhemel. Het gebruik van transparante gordijnen kan helpen om uw ruimte een zekere mate van zachtheid te geven, wat kan helpen om er de ultieme ontspanningsruimte van te maken. Vind gewoon de juiste decoratieve gordijnroedes en kleurengordijnen en hang ze op!