Gordijnen vormen een belangrijk onderdeel van ons leven. Gordijnen bieden privacy, warmte en zelfs bescherming tegen fel zonlicht. Hoewel de gordijnstof van verschillende materialen is, is het regelmatig reinigen ervan van het grootste belang om gezondheidsproblemen in verband met vuil en stof te voorkomen. Lees verder om uit te vinden hoe u uw gordijnen gemakkelijk kunt schoonmaken; ongeacht de stof, kleur en type!

Stoomreinigingsgordijnen

Stoomreiniging is een uitstekende manier om de gordijnen in de woonkamer, die soms moeilijk van de rails te halen zijn, schoon te maken. Dit is ook een relatief snelle manier als u zware stoffen voor uw gevoerde gordijnen heeft, waardoor de droogtijd sneller gaat in vergelijking met een wasmachine of handwasmachine. Deze methode kan ook vrij vaak worden gebruikt als u een goede kwaliteit stoomreiniger bezit.

Gordijnen in de wasmachine reinigen

Lichtgewicht materiaal dat wordt gebruikt in kant-en-klare gordijnen kan worden gereinigd in de wasmachine na het verwijderen van de rail. Er moet echter speciale aandacht worden besteed aan het wassen van gordijnen met materialen die in warm water kunnen krimpen. Controleer altijd het materiaal en zorg ervoor dat u de witte gordijnen, grijze gordijnen of lichtgekleurde gordijnen apart wast om kleuroverdracht te voorkomen.

Handwasgordijnen

Dit is veruit de meest vervelende stap dan het gebruik van een stoomreiniger of een schoonmaakmiddel in de wasmachine. De handwas mag alleen worden gedaan voor materialen die delicaat zijn, zoals zijdeachtige gordijnen, of slaapkamergordijnen die 100% katoen kunnen zijn. De koude wasbeurt voorkomt krimp en als de kleur de neiging heeft om af te bloeden. Vermijd handwas voor extreem zware stoffen, omdat het moeilijk is om het water te verwijderen en de droogtijd te verlengen.